Kwas Winowy
    
        
            
            
                        
                | Synonimy | 
                kwas 2,3-dihydroksybursztynowy | 
            
                                    
                | Wzór chemiczny | 
                C4H6O6  | 
            
                                    
                | Masa molowa | 
                150,09  | 
            
            
                        
                | Numer CAS | 
                133-37-9 | 
            
            
                        
                | Numer WE | 
                205-105-7 | 
            
            
                        
                | Zastosowanie | 
                środek pomocniczy | 
            
            
                        
                | Właściowości | 
                Postać: proszek 
Barwa: bezbarwna 
Zapach: charakterystyczny 
Próg zapachu: brak 
Wartość pH: brak danych 
Temperatura topnienia: 170 °C 
Temperatura wrzenia: brak danych 
Punkt zapłonu: 210 °C 
Temperatura zapłonu: 425 °C 
Szybkość parowania: brak danych 
Granice wybuchowości: brak danych 
Prężność par: brak danych 
Gęstość par: brak danych 
Gęstość względna: 1,76g/cm3 (20 °C) 
Rozpuszczalność w wodzie: 1390g/l (20 °C) 
Współczynnik podziału n-oktanol/woda (log): brak danych 
Temperatura samozapłonu: brak danych 
Temperatura rozkładu: brak danych 
Lepkość: brak danych  | 
            
            
            
            
            
        
    
    
        Dane zawarte w niniejszej specyfikacji nie są ofertą handlową w rozumieniu przepisów prawa (art. 71 K.C.). Mają one jedynie charakter informacyjny.
    
    Wróć